Pedagogia viva

Les bases pedagògiques de L’Art du Soleil s’assenten en els principis de l’educació viva. Mitjançant la part lúdica es mobilitzen els conceptes que s’exposaran i es portaran a debat, d’aquesta manera es parteix de l’experiència per crear el coneixement.

Les activitats inclouen jocs i dinàmiques, o bé petites obres de teatre i clown, amb la finalitat de crear un ambient alegre i divertit que promogui la interacció entre exponents i participants. D’aquesta manera, tant l’intercanvi com l’assimilació de coneixements és més eficient i amena.

L’Art du Soleil és un espai de convivència i d’interacció que no pretén jerarquitzar segons el grau de coneixement ni tampoc crear estructures rígides on l’estudi sigui una mercaderia més, sinó que vol contribuir a que l’aprenentatge sigui el fruit d’una exploració profunda dels propis interessos i inquietuds. Els tallers s’adeqüen a les persones, així com les persones aporten el seu saber, creant un espai d’intercanvi, on tothom pot participar independentment de quines seguin les seues bases, títols o edat.

No es conceben les activitats com un simple flux d’informació que ha d’arribar a un determinat públic, sinó que es busca despertar l’imaginari, atrevir-se a somiar, i des d’aquest punt començar a crear juntes el projecte; la informació ja existeix, ja està disponible en llibres o internet, simplement falta decidir i escollir on es vol bolcar l’energia creadora.

– EDUCACIÓ VIVA

Entenem que l’educació s’articula sobretot a través de la convivència i les interaccions entre persones de qualsevol edat. L’aprenentatge autònom i autodidacta s’enriqueix exponencialment si es desenvolupa dins d’un marc col·lectiu. Per això és important facilitar la creació d’espais comunitaris, oberts i autogestionats, sense jerarquitzar segons el grau de coneixement i sense la creació d’estructures rígides.

L’aprenentatge vivencial i actiu parteix del propi organisme: descobrir, tocar, sentir i explorar l’entorn natural i social, així que les activitats fomenten l’experimentació, la creativitat i l’activitat espontània com a eines de desenvolupament fonamentals.

Per saber-ne més: Centre de Recerca i Assessorament d’Educació Viva

Comparteix mitjançant:Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter