Instituts

L’art du Soleil es presenta en instituts com un recurs pedagògic encarat a descobrir noves formes de relacionar-se amb l’entorn tant natural com social. Des d’una perspectiva respectuosa amb el medi ambient, tot fomentant l’experimentació i la creativitat espontànies com a eines fonamentals de desenvolupament. (Veure bases pedagògiques)

Gimcana “2073, la societat del futur”

[smartslider3 slider=4]

Mitjançant proves dinàmiques i divertides descobrim com funciona l’energia solar, quin gust té l’espirulina, quina és la pluviometria de la zona, quin tacte té la massa d’un pa o d’on surten els principis actius dels medicaments. L’objectiu és atansar als joves altres formes de relacionar-se amb l’entorn a través de l’obtenció de recuros alimentaris, sanitaris i energètics sostenibles i respectuosos amb la natura i l’ésser humà.

Adreçat a joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, amb continguts i dinàmiques adeqüades a cada grup d’edat

Descripció detallada descarregar pdf

 


Programa per una igualtat de gènere des de les necessitats reals de cada sexe

Adreçat a joves d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius

El programa es divideix en dues sessions on es desenvolupen diferents activitats adreçades al desmantellament dels rols de gènere i sexualitat des d’una prespectiva adreçada al gènere corresponent.

A través de diferents activitats divertides i molt valioses, les noies descobreixen la seva naturalesa cíclica i sexual, assolint així més seguretat i incrementant l’autoestima, bases per a l’eradicació de l’abús sexual. L’activitat per als nois en aquest context està dirigida a la comprensió del significat de ser home i les seves implicacions culturals i fisiològiques.

Ambdues modalitats busquen afavorir les relacions igualitàries entre homes i dones partint del coneixement dels canvis fisològics i  hormonals, i dels patrons culturals inherents a cada sexe, creant des d’aquí un grup de suport basat en el col·lectiu, que fomenti valors enfocats a la prevenció de l’homofòbia i la violència de gènere, afavorint el respecte i la igualtat.

 

“Sóc dona, sóc home” PART I

La primera sessió es basa en conèixer el comportament del cos i els seus processos hormonals i emocionals, reconeixent les noies els processos cíclics lligats a la menstruació i el patrons de comporament masclistes en el cas dels nois.

La sessió va dedicada donar a conèixer als joves els aspectes inherents a la seva condició sexual per a una major autonomia des del propi coneixement i per a un major repecte per l’altre sexe entenent la diferència com a quelcom complementari i no pas contrari.

SOC DONA, SOC HOME PT. 2 006

Així, en les noies s’aprofundeix en el cicle menstrual, a través de suport visual i torn obert de paraula, mentre que en els nois es donen pràctiques de teatre de l’oprimit que contribueixen a la desmitificació de patrons masclistes i a l’acceptació de diferents tipus de masculinitat.

Les sessions i els continguts varien en funció de la grup d’edat.

 

“Sóc dona, sóc home” PART II

En la segona sessió l’aprenentatge se centra en la sexualitat. A través de les arts plàstiques les noies aborden la  pròpia sexualitat des de l’autoconeixement de l’anatomia i del plaer per assolir l’empoderament del propi cos. En el cas dels nois, mitjançant diferents situacions de rol-playing s’aborden conceptes com la testoserona o els comportaments culturals.

fotos vagina

Les sessions i els continguts varien en funció de la grup d’edat.

Descripció detallada descarregar pdf

 

La medicina de la Terra: les plantes medicinals

Adreçat a joves des de ESO fins a Batxillerat i Cicles formatius.

L’objectiu és conèixer les plantes medicinals bàsiques i els seus usos en casos d’afeccions lleus com el constipat, la grip, el mal de panxa o el mal de cap amb un suport visual i directe.

El taller busca sensibilitzar al jovent front l’enorme font de recursos naturals de què disposa la natura i  l’ús excessiu de medicaments de síntesi que fem. A través de l’elaboració de preparats bàsics (pasta de dents, oli per ferides, etc.) els joves descobreixen com gràcies als principis actius que  contenen les plantes medicinals trobem trobar una manera natural i senzilla de guarir-nos.

elaboracions

Descripció detallada descarregar pdf

Comparteix mitjançant:Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter